Blogi

Sitä saat, mitä mittaat - myös johtamisen johtamisessa

30.09.2020

Taloudelliset tavoitteet, asiakastavoitteet ja sisäiset prosessit ovat organisaatioissa usein kirjoitettu hyvin selkeästi auki ja niitä seurataan jatkuvasti. Sitä vastoin henkilöstöosiossa tavoitemäärittely on ikävän usein maailmoja syleilevää tai historiapainotteista.

Tunnistatko esimiehenä kiusaamisen tunnusmerkit?

22.09.2020

Esimiehet kertovat entistä useammin joutuneensa kiusaamisen kohteiksi. Aloin tutkia tarkemmin mistä tämä esimiesten kokemus kertoo ja kuinka se poikkeaa ns. rivityöntekijän kokemuksista.

Korona kiusaamisenkin kirvoittajana - esimiehet kohteina

07.09.2020

”Ei se korona-aalto sitten loppunutkaan”, huokaa moni rankan kevätkauden ja vapautuneen kesäajan jälkeen. Syksyn alkaessa kiristetään joka puolella turvaohjeita. Pelko ja ahdistus lisääntyvät myös työyhteisöissä. Ja ahdistus puretaan aina johonkin.

Suutari pysyköön lestissään ja päättäjät pestissään

04.08.2020

Keväällä ilmestyi mielenkiintoa herättävä Tapio Alhon väitöstutkimus päätöksentekijöiden taustamotiiveista. Syystä tai toisesta se ei ole saanut aikaan vilkasta keskustelua julkisuudessa.

Millainen on uusi normaali? Kestänkö muutoksessa mukana?

27.04.2020

Työnohjaus vahvistaa osaamista, ammatti-identiteettiä ja lisää työn hallinnan tunnetta. Nopeat muutokset globaalilla ja kansallisella tasolla lisäävät omalta osaltaan dynaamisuutta myös työelämässä. Entiseen normaaliin ei ole enää paluuta. Mutta millainen on uusi normaali?

Miksi työyhteisön psykologiseen turvallisuuteen kannattaa kiinnittää huomiota?

06.04.2020

Viime aikoina työyhteisöjen hyvinvointia koskevassa keskustelussa on noussut toistuvasti esille termi psykologinen turvallisuus. Erityisesti Googlella havaittu tutkimustulos siitä, että menestyneiden tiimien taustalta löytyi yksi yhteinen tekijä, psykologinen turvallisuus, on herättänyt laajempaa kiinnostusta aiheeseen liittyen.

Sinä esimies - rauhoitu, rauhoita ja tuo turvallisuutta työyhteisöösi

21.03.2020

Onkohan niin, että elämme aikajanan liitosvaiheessa? On aika ennen koronaa ja sen jälkeinen uusi aika. Tiedämme, ettei menneeseen ole enää paluuta, ja jos oikein terästämme katsetta, voimme nähdä uuden ajan valon kajastavan taivaan rannassa.

Muutosvastarintaa vaiko sittenkin tiedonkulun pulmia? Blogikirjoitus alisuoriutumisesta, osa 3 (3)

11.03.2020

Blogisarjani viimeisessä osassa käsittelen organisaatiomuutoksen rakenteiden aiheuttamaa alisuoriutumista. Aiemmissa osissa teemoina olivat työmäärän vähäisyys, tavoitteiden ja odotusten epäselvyys sekä vähitellen tapahtuvan muutoksen vaikutus soveltuvuuteen.

Alisuoriutumisen kokemus voi viedä työkyvyn. Blogikirjoitus alisuoriutumisesta, osa 2 (3)

01.02.2020

Olenko enää soveltuva muuttuvaan tehtävään, jatkuvassa liikkeessä olevaan toimintaympäristöön? Edellisessä blogissani käsittelin alisuoriutumisen taustalla olevista syistä vähäistä työmäärää sekä tavoitteiden ja odotusten epäselvyyttä. Tässä kerron siitä, kuinka jatkuva, huomaamatonkin muutos haastaa niin suoriutumiskykyä kuin soveltuvuuttakin.

Säännöllisen liikkumisen, tavallisen reippaan kävely- tai juoksulenkkeilyn avulla hoivaat ja huollat, jopa kehität arvokkainta ja korvaamattominta osaa kehossasi

27.01.2020

Elimistöstämme löytyy varmasti muutakin korvaamatonta, mutta aivot tulevat itselleni mieleen ensimmäisenä sellaisena elimistön osana, jota ilman ei voi elää. Ei hengittää, ei liikkua, ei tuntea, ei ajatella. Ilman aivojani minua ei ole.