Blogi

Sinä esimies - rauhoitu, rauhoita ja tuo turvallisuutta työyhteisöösi

21.03.2020

Onkohan niin, että elämme aikajanan liitosvaiheessa? On aika ennen koronaa ja sen jälkeinen uusi aika. Tiedämme, ettei menneeseen ole enää paluuta, ja jos oikein terästämme katsetta, voimme nähdä uuden ajan valon kajastavan taivaan rannassa.

Muutosvastarintaa vaiko sittenkin tiedonkulun pulmia? Blogikirjoitus alisuoriutumisesta, osa 3 (3)

11.03.2020

Blogisarjani viimeisessä osassa käsittelen organisaatiomuutoksen rakenteiden aiheuttamaa alisuoriutumista. Aiemmissa osissa teemoina olivat työmäärän vähäisyys, tavoitteiden ja odotusten epäselvyys sekä vähitellen tapahtuvan muutoksen vaikutus soveltuvuuteen.

Alisuoriutumisen kokemus voi viedä työkyvyn. Blogikirjoitus alisuoriutumisesta, osa 2 (3)

01.02.2020

Olenko enää soveltuva muuttuvaan tehtävään, jatkuvassa liikkeessä olevaan toimintaympäristöön? Edellisessä blogissani käsittelin alisuoriutumisen taustalla olevista syistä vähäistä työmäärää sekä tavoitteiden ja odotusten epäselvyyttä. Tässä kerron siitä, kuinka jatkuva, huomaamatonkin muutos haastaa niin suoriutumiskykyä kuin soveltuvuuttakin.

Säännöllisen liikkumisen, tavallisen reippaan kävely- tai juoksulenkkeilyn avulla hoivaat ja huollat, jopa kehität arvokkainta ja korvaamattominta osaa kehossasi

27.01.2020

Elimistöstämme löytyy varmasti muutakin korvaamatonta, mutta aivot tulevat itselleni mieleen ensimmäisenä sellaisena elimistön osana, jota ilman ei voi elää. Ei hengittää, ei liikkua, ei tuntea, ei ajatella. Ilman aivojani minua ei ole.

Blogikirjoitus alisuoriutumisesta, osa 1 (3)

07.01.2020

Ensimmäisen vakituisen työsuhteen aloitus oli vuosikymmeniä sitten huikea juttu nuorelle naiselle, siis minulle. Todellisuus olikin sitten ihan muuta kuin esimieheni oli kertonut.

Johdatko muutosta vai jatkuvaa liikettä?

20.08.2019

Johdatko muutosta vai jatkuvaa liikettä? Käsitteet tuntuvat ehkä aluksi samoilta, mutta tarkemmin ajateltuna ne edellyttävät hyvin erilaista johtamisotetta.

Ajattele ennen kuin toimit

13.11.2018

Kohtaan usein työyhteisöjä, joissa selvitellään vuorovaikutussotkuja – kuten he niitä nimittävät. Näiden sotkujen taustat ovat moninaiset, mutta ikävän usein syytä voi kuvata lausahduksella ”koskaan ei ole aikaa tehdä hyvin, mutta aina on aikaa tehdä uudelleen”. Ihmisten välisissä pulmissa tuo uudelleen tekeminen voi kestää vuosia, eikä aina sittenkään onnistu.

Kokemuksesta oppia muutoksen johtamiseen

02.10.2017

Johtajien ajatusten painopisteen tulisi olla henkilöstön hyvinvoinnin ja tuottavuuden varmistamisessa. Johtajien on osattava katsoa muutoksen yli.

Soveltuvuusarvioinnista on hyötyö vain oikein käytettynä

15.09.2016

Hesari otsikoi psykologisten testien ennustavan huonosti ihmisten käytöstä ja ratkaisuja. Juttua lukiessani tuli mieleen yleinen sanonta: ”Jos kädessäsi on vasara, kaikki ongelmat ovat nauloja.”

Muutosleikki - vai sittenkin tosi?

24.06.2016

Muutoksista ja leikkauksista puhutaan päivittäin. Lukuisissa tutkimuksissa on todettu, että hyvin suunniteltu muutos on mielekästä työtä niin sen johtajille kuin johdettavillekin. Uskallan olettaa, ettei muutoksen johtaminen mene koskaan täysin nappiin. Mahdollisuus päästä tuloksiin vähillä vaurioilla on kuitenkin suuri silloin, kun huomioidaan myös toimet ennen ja jälkeen varsinaisen muutosoperaation.